mandag 26. september 2016

Samle frø fra hagen...



Nå er tiden kommet for å legge tørkede frø til oppbevaring 
til våren


Jeg legger de i store konvolutter...


Det er veldig hyggelig å holde på med dette!


Hvem har sagt at tørkede blomster ikke er vakre?
Jeg synes de er det...

Jeg har samlet frø fra Akeleie, Cosmos og Stokkrose.
Akeleie og Cosmos er ettårige sommerblomster, 
Stokkrose er toårig. Når Stokkrosen har blomstret, må du altså så en ny.

Akeleie og Cosmos er enkle å få til, Stokkrosen er litt vanskeligere.
Det kan være lurt å forkultivere denne inne,
ønsker meg et drivhus, da er dette mye enklere...
Jeg tar i bruk gjesterom og vinduskarmer til såing,
blir rene planteskolen her inne!

Det er virkelig gøy å så med frø man har plukket selv, 
man føler seg litt stolt!
Og det er spennende å følge med på resultatet,
fargen kan bli annerledes enn den var i utgangspunktet.

Jeg har lagt mine frø i konvolutter,
ellers så kan du jo legge de i en fin boks.
Viktig at frøene oppbevares helt tørt. 

Lykke til,
en strålende uke til dere!

Klem Ida

onsdag 21. september 2016

Eplekaketid



Høst er eplekaketid, og i helgen
bakte jeg epleterte


Den var god og forsvant ganske fort...

Om du har lyst til å bake den selv,
følger oppskriften her:

FRANSK EPLETERTE

Tertedeig

340 g hvetemel
1 liten klype salt
150 g smør
90 g melis
2 egg, sammenvispet

Sikt mel og salt i en haug rett på bakebordet,
og lag en grop i midten. Ha smøret i gropen, og hakk 
med fingrene til det er helt mykt. Hell på melis og arbeid den
inn i smøret. pisk eggene og bland dem inn.

Hakk melet gradvis inn med kniv. Samle deigen med 
hendene, og kna den ett par ganger. Ikke 
overarbeid deigen, da blir terteskallet hardt.
Rull deigen til en ball, legg plast over og legg den i 
kjøleskapet i minst 1 time.

Frovarm ovnen til 180grader. Kjevle ut deigen,
og legg den i en 23 cm stor paiform.
Sett formen i kjøleskapet i ca 10 min.
Forstek terteskallet i 10-20 min til det er
gjennomstekt.

Fyll terteskallet med vaniljekrem og
tynne eplebiter som du legger i et pent mønster.
Kaken stekes videre i 25-30 min.

Kaken er enkel å lage og den smaker
kjempegodt!

Klem Ida






søndag 11. september 2016

Romantisk hagestil


Erteblomster hører med til den
romantiske hagestilen,


og jeg er liker veldig godt disse duse fargene...


Så blomstret endelig denne
mørk lilla stokkrosen,
elsker den fargen!


Breiskolm blomstrer også nå,
veldig grei å ha i hagen
da det er en staude...



En bukett med erteblomster fra hagen 
på bordet ute.

Jeg har en hage i "romantisk stil",
er veldig glad i de gammeldagse staudene
og rosene.

Man skal forme sin hage etter hvilken smak 
man har selv, og ikke hva andre måtte synes
er fint. Det er du som bestemmer i din hage!

Erteblomster hører med, de blomstret sent
hos meg, er i full sving med blomstring nå!
Må huske å så de litt tidligere neste år.

Det er en fantastisk sensommer her,
ha en fortsatt fiin søndag!

Klem Ida


fredag 2. september 2016

Fortsatt sommer!


Stanwell Perpetual blomstrer enda litt...


Det samme gjør Louise Odier...


Det er bare å nyte,


Kaffe på uteplassen, det er herlig!


Hos oss er det fortsatt sommer,
veldig godt!
Det er september, og lufta er 
kaldere, det går jo mot høst...

Nyter disse varme dagene,
så fint å holde på med hagearbeid da.

Håper du har fine dager også,
god helg!

Klem fra Ida