tirsdag 12. februar 2019

Vakkert og sunt




Ja, granateple er både en vakker og sunn frukt.
Man antar at granatepletreet stammer fra Persia,
og det finnes trær som er over 2000 år gamle.


Man spiser de vakre mørkerøde kjernene,
som kan brukes i alt fra baking, middagsretter og
desserter.
Her har jeg presset saften av kjernene



Juicen man får smaker utrolig godt,
og inneholder masse antioksidanter.
Og fristende er den, med sin mørkerøde farge.

Navnet på granateple både på arabisk og hebraisk betyr 
"frukt fra paradiset", og mange mener at den forbudte frukten som 
fristet Adam og Eva i Edens hage kan ha vært et granateple.

Prøv deg fram med denne frukten, 
det vil du ikke angre på.
Neste gang vil jeg kanskje prøve den i en smuldrepai...

Ha en fin dag!

Klem, Ida



10 kommentarer :

  1. The fruit is very healthy, but the image makes me realize why artists for generations have favoured still life.

    SvarSlett
  2. Jeg elsker granatæbler. De smager fortryllende og vi har dem dagligt i vores salat.
    Et stort arbejde at få kernerne fri. Jeg kan godt finde på at købe dem på frost. De smager fantastisk.

    Smuk dag
    Klemmer
    Charlotte

    SvarSlett
  3. Hei Ida,

    Granateple er utrolig godt ja, og lekker farge på den juicen. Bra at det er sunt også.

    Klem, Marit

    SvarSlett
  4. Hello Ida! <3
    It's a very interesting and tasty fruit and your photos make everyone crave for a glass of pomegranate juice. :)
    Klem!

    SvarSlett
  5. What beautiful and appetizing fruit! The colour of pomegranate flesh is such a rich red. Enjoy the delicious juice!

    SvarSlett
  6. We had it in our garden when I was a child,a beautiful tree.Hugs!

    SvarSlett
  7. Godt tips! Takk skal du ha :-)

    SvarSlett
  8. En Grèce nous avons beaucoup de grenadiers et j'adore leurs petites fleurs rouges. J'aime aussi beaucoup manger le fruit!
    On offre souvent des grenades en céramiqur à ses amis pour le nouvel an car c'est un symbole de prospérité et de bonheur!

    SvarSlett
  9. Um fruto que não dispenso, nunca!
    Costumo comer os seus belos grãos vermelhos, nas saladas de fruta, às refeições...
    Acho mesmo, que é dos alimentos mais saudáveis, que se podemos consumir!... Tem um poderoso efeito antioxidante e anti-cancerígeno...
    Adorei o post, Ida! Beijinhos! Bom fim de semana!
    Ana

    SvarSlett